Hvad er borebiller?

Den almindelige borebille (Anobium punctatum), også kaldt træorm, er en billeart på 3-5 millimeter, der er kendt som et alvorligt skadedyr. Billen er brun med punktstriber på dækvingerne.

Billen starter sit liv som æg lagt på gammelt eller fugtigt træ. Ægget klækkes efter 3-4 uger. Larven gnaver sig ned i træet og efterlader såkaldt boremel. Larverne bliver 5-6 mm lange, og dette stadium tager 4 til 8 år afhængig af temperatur, fugtighed og træets art. Hvis træets fugtighed falder til under 11%, stopper larvens udvikling. Den voksne bille fremkommer sidst i juni og begyndelsen af juli og kravler rundt på det træ de har levet i. Den kan desuden flyve. Billen lever typisk i et par uger, og lægger 20-60 æg.

Har du problemer med borebiller? Ring til os

Tegn på borebiller

Der kan være flere tegn der indikerer at borebillerne er flyttet ind i dit hjem. 
Larverne kan være svære at få øje på, før skaden er sket, da de gemmer sig i godt i små gange. De tegn du kan kigge efter er følgende: 

  • Boremel: Hvis I har fået hvidt smuld på loftet, eller på jeres træværk har I sikkert fået borebiller 
  • Huller: Små huller i træværk der er omkring 1-2 mm. 
  • Synlige biller: Hvis du opdager borebillen i hjemmet, f.eks. i vindueskarmen eller andre steder med meget lys. 

Oplever du en eller flere af ovenstående tegn, så bør du kontakte os. Vi kan med det rette professionelle middel bekæmpe borebillerne, så de ikke laver mere skade i dit hjem. 

Ring og få et tilbud på bekæmpelse af borebiller.

Bekæmpelse af borebiller pris

Prisen på borebille bekæmpelse vil varierer alt efter opgavens omfang. 

Giv os et kald og forklar om problemet, så kan vi derefter give vi et godt tilbud på opgaven.

Vi bekæmper borebiller i Århus, Holstebro, Herning, Skive, Silkeborg og Viborg.

Kontakt os hvis du har brug for professionel bekæmpelse af borebiller

Har du problemer med borebiller i dit hjem, sommerhus eller i din virksomhed? Så kontakt Ransborg Multiservice allerede i dag, og lad os hjælpe dig med at blive fri for borebiller.

Ring til os allerede i dag på telefon 21 54 72 73 for at høre mere, eller for et uforpligtende tilbud. Vi holder til i Spøttrup, men hjælper også private, erhverv og offentlige sektorer i Holstebro, Skive, Aarhus og resten af Midtjylland. 

Ring os op